Monday, July 11, 2011

Barbarpepp

Filmadaptioner av serietidningar rullar som bekant ut ur Hollywoods filmfabrik för högvarv detta till den milda grad att en en hobbynörd som jag heelt missat att det kommer en ny Conanfilm i höst. Den nye Arnold är ingen annan än Jason Momoa a.k.a Khal Drogo i Game of Thrones. Bättre casting får man leta efter kan tyckas. Åh det ska bli härligt att frossa i avchoppade huvuden och flexade överkroppsmuskler i höstmörkret. Har fått upp fantasypeppen efter första GoT-säsongen och kan nog inte hålla mig till säsong 2 utan att plöja böckerna först.

2 comments:

Han1 said...

Så Conan är en serie från början alltså? Kan du inte berätta lite mer om den? Har du läst den? Vem gjorde den? När och var? osv. Skulle var kul att höra!

Pat said...

Nja, om vi ska vara helt rättrogna så var Conan ursprungligen huvudkaraktären i Robert E. Howards fantasyvärld. Han gav ut en massa böcker med Conan och Röda Sonja typ på 30-talet. Conan (och Röda Sonja) blev dock serietidning på 70-talet typ. Iaf långt innan filmversionen med Arnold.

De filmer som gjorts har nog också inspirerats med av serieversionen av Conan än av de ursprungliga böckerna skulle jag våga påstå. Så helt fel är det inte att prata om en filmadaption av en serietidning i Conans fall.