Thursday, July 03, 2008

Jamtland, Jamtland, Jamt å ständut

Efter att stundtals ha förbannat mitt val att inte ägna sommaren åt lokaljournalistiskt tempo för att istället anpassa mig till den statliga lunken på verket så har den sortens gnäll lyst med sin frånvaro den senaste veckan. Tillsammans med tre miljöspecialister har jag inventerat vägarbeten i Jämtland de senaste dagarna. Oh my god vad vackert surjamplann är den här tiden på året. När snön fortfarande ligger kvar på fjällen och inventerandet av grönskande artrika vägkanter är ens arbetsuppgift är det svårt att inte njuta. Lite tragiskt att åtta av tio fisktrummor vi kollat på var helt fel monterade så fiskstackarna inte kan simma uppströms. Vilka sopor som gjort jobbet är min första tanke, alternativt är det kommunikationen från miljömupphållet som vart kass, men jag har svårt att tro det.

Hade aldrig trott för ett år sen att en arbetsdag för min del skulle kunna innebär att lukta på utterbajs, det luktar gott typ som styvmorsviol jag svär. Att jag på fritiden skulle stå med vadarbyxor i ett vattendrag och flugfiska öring hade jag nog ännu svårare att föreställa mig. Det blir inte alltid som man tänkt sig kan man återigen klyschigt konstatera. Att till och med Giffarna slog till med säsongens första bortavinst är lite symptomatiskt för hur angenäm den här veckan varit. Nu önskar jag mig bara en födelsdagsvinst (på söndag) så är veckan fulländad.


Efter att ha slukat underbara Gösta Berlings saga och feministporrhorboken har jag nu sjunkit in i Stieg Larssonträsket. Sommar och äventyrslitteratur är en onekligen en lyckad kombination.

Det tog ett bra tag men nu har jag accepterat lurendrejeriet och klivit på iPodtåget igen. Härligt att kunna leva som en värdig 00-talsinvånare igen. Satsade på den längsta försäkringen som erbjöds den här gången. Får se det som en kapitalplacering i någon form av musiklyssningsprodukt de närmsta tre åren snarare än en investering i en hållbar produkt antar jag. Märker dock att jag inte laddat hem någon ny musik på hundra år. Drog nyss hem Krunegård och Hercules Love Affair men thats it. Tips mottages gladeligen!

3 comments:

David said...

Hej Pat, Gösta Berlings saga är det bästa jag läst helt magisk bok. Jag ska börja med Igguldens otroligt lättlästa böcker om Julius Ceasar lagom till min jämtlandsvistelse.

Pat said...

Fattar inte hur jag kunnat undgå att läsa den så pass länge! Fick ju plöja en hel del Selma i plugget och på littveten. Men inget jag läst av henne kommer i närheten av GBS. Så storslaget och ja episkt...

David said...

ja jag har läst halva jerusalem och lite kortare berättelser men inget når upp till sagan.