Tuesday, September 14, 2010

I rest my case


Om ni köpte Aftonbladet i söndags så har ni redan koll på det här men jag kunde inte låta bli att göra en liten sammanställning.

Kändisar som röstar på Moderaterna: Bingo Rimér, Claes af Geijerstam, "Baren Håkan", Linda Rosing, "Robinson Robban", Anki Bagger,"Babsan" Micael Bindefeld, Anette Norberg, Tony Irving, Ulf Ekberg (svårt val där mellan SD och Moderaterna kan man tänka sig...)

Alliansen i största allmänhet: E-type, Lasse Holm, Emma Wiklund.

De Rödgröna: Stellan Skarsgård, Martin Kellerman, Moneybrother, "Skansen-Jonas", Carl Johan de Geer, Ulla Skoog, Alex Schulman, "Kurt Olsson".

***

Om nu någon missat det så plockade Aftonbladets kultursida upp debatten om den onyanserade nyhetsrapporteringen kring Mona Sahlin igår. Men vadå ägarbilden har ju alltid (iaf de senaste 20 åren typ) sett ut sådär kanske någon säger. Att det gnälls så mycket från de rödgröna nu helt plötsligt måste handla om att det går så dåligt för Sossarna. Att ledarsidorna i respektive liberal/konservativ tidning bashar på allt som har med socialism/solidaritet att göra är inget nytt nej. Skillnaden ligger i att själva nyhetsrapporteringen nu blivit politiskt. Väldigt olustig utveckling måste jag säga.

3 comments:

martin said...

Och att Aftonbladet har bashat Mona som fan är ju lite nytt. De har väl nästan varit värst med krigsrubriker om det låga förtroendet för henne och interna kriser (utan att klargöra vad det egentligen handlar om).

Pat said...

Ja det är sant. Men nu är det den enda tidning jag pallar med att läsa innan valet för att inte pisset ska koka. Såg iofs bara tjugo minuter av duellen i söndags men jag var fan impad av Mona Sahlin för första gången den här valrörelsen. Hon gjorde bättre ifrån sig än Reinis det lilla jag såg. Vilket tydligen medgivits på flera blåa ledarsidor dessutom (har inte läst själv så jag kan inte ta gift på det). Även om man har en subjektiv politisk åsikt så kan ju dessa "tyckare" ändå nästan vara mer objektiva än den påstått objektiva "nyhetsrapporteringen" i det här valet. Exempelvis här http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2132639/tittarna-reinfeldt-var-bast-i-debatten

Jonathan said...

Fan vad du har bloggat pa sistone da. Jag har typ inte last en blogg pa ett halvar. Men nu ska det bli andring pa det. Jo, sjalvklart gnaller sossarna mer pa liberala media nar dom ar i opposition, avslutade just en Palme-biografi och skulle nog saga att jag uppfattar hans "gnall" under oppositionsledartiden 76-82 som betydligt mer surmagat och kategoriskt an nanting jag hort under senare tid.