Sunday, December 04, 2011

Absolut gubb

Två youtubeklipp på raken då vet man att blogginspirationen går på sparlåga. Det må vara som det är med den saken men jag har iaf börjat twittra och tycker det är en ganska god kompensation för uteblivet bloggande. Mer direkt och kommunikativt liksom.

Videon med bossen; efter att biljetterna till Ullevi säkrades i onsdags har jag knarkat Springsteen mer än vanligt. Svårt att inte njuta av alla 80s frisyrer det bjuds på i den här videjon.

Jag har alltså börjat grotta ned mig i den period som generellt anses som Bruce svagaste, mellan 1987-1995 när albumen ”Tunnel of Love”, ”Human Touch” och ”Lucky Town” släpptes. Efter att ha slölyssnat på skivorna några gånger kan man ganska snabbt konstatera att det inte rör sig om några helgjutna album i klass med ”Born to Run” direkt men jag skulle vilja påstå att de fått ganska oförtjänt dåligt rykte. Har mest lyssnat på ”Tunnel Of Love” och den plattan innehåller ett par lågmälda ljusglimtar i Nebraska-style, min favvoskiva med Bossen, som ”Cautious Man” och ”Two Faces”. Förutom ”Tougher Than the Rest” är ”Brilliant Disguise” en given hit från skivan. Jag är svag för "Walk Like A Man" också. Självklart finns det trattiga bonnarocklåtar som "Spare Parts" som sänker helhetsbetyget men det är ju inte så mycket sämre än t. ex. ”Working on the Highway” på ”Born in the USA” eller ”Adam Raised A Cain” på ”Darkness On the Edge of Town". Jag ger "Tunnel of Love" tre starka bandanas av fem möjliga.

Ska återkomma med mer utförliga recensioner av dubbelplattorna från 1992 då jag gett dom mer tid. Som ni längtar.


3 comments:

martin said...

Den där låten är en av hans bästa. Grym.

Jag gillar ju iofs hans poppiga skivor bäst, tycker att Born in the usa är hans bästa. Tur att jag inte är ett Bruce-fan, då hade jag inte fått tycka så.

Tunnel of love är väl ändå rätt creddig, det är ju en skilsmässoplattor, de blir ju jämt hyllade just därför.

Pat said...

Nja, det kanske håller på att ändras men när jag fick upp ögonen för Springsteen i slutet av 90-talet (när ALLA manliga musikjournalister plötsligt kom ut som gubblövers) så kändes det som att det gick en tydlig skiljelinje där allt mellan Born-plattan och Ghost of Tom Joad sållades bort som ocreddigt. Eller så var det bara jag som gjorde den avgränsningen själv. 90-tal = ocredd.

Känns som att Bruce själv också gjort något slags statement genom att typ aldrig köra de låtarna live nuförtiden. Kanske för att de inte passar E-streetformatet iofs men det säger ändå någonting tycker jag.

Men visst, Lucky Town ligger väl ytterligare ett par pinnhål ned i credskalan.

Han1 said...

Bra initiativ! Jag ser på riktigt fram emot de där recensionerna. Human touch-skivan har jag lyssnat på, men inte Lucky town direkt. Det mesta är kanske dåligt, men jag tror det finns guldkorn där också.