Wednesday, February 18, 2009

Bamses Doktor Kosmoshyllning






Vet inte riktigt när det hände men Doktor Kosmos blev för några år sen plötsligt så sjukt ocoola bland typ alla jag känner på ett sätt som jag inte kan minnas sen Millencolin släppte Life on a Plate. Jag tycker att Hallå som kom förra året är kul på samma sätt som jag gillade Evas story för nio år sen. Stort att de blir hyllade i Bamse iaf och skönt att Skalman hänger med i utvecklingen med sin solljusdrivna mp3-spelare.

4 comments:

David said...

Kul att du tog upp det här! Bamseäventyret är en uppföljare på Elefanttemplet som jag läste som barn. Då plockar skalman fram en vevgrammofon och kör igång en skiva när ormarna kommer. Något som kändes lätt anakronistiskt på redan på åttiotalet. Skönt att han hänger bättre med sin tid nu.

Jag fattar inte riktigt heller när det var meningen att man skulle sluta lyssna på doktor kosmos. Jag tycker att de har blivit bättre och bättre för varje platta. Nu har de ju lagt av med allt spexande som de körde med i början. Den humor som finns texterna är ju alltid självkritisk och driver ju rätt ofta med vänstern.

Pat said...

Läser du Bamse för Ants? Har tjuvkikat i några nummer hos mina brorsdöttrar men stört mig på att kvaliteten blivit ganska mycket sämre sen Rune A lämnade in. Mycket repriser iofs som ju är härligt för en nostalgiker som underteckand.

Snyggt med Elefanttempletpastischen man minns ju verkligen originalserien. Mina favoritepisoder som kid var annars när Bamse och gänget drog till den där konstiga ön där hans föräldrar bodde med någon sorts ompalompier. Eller när de indiska gudarna var mer på nåt hörn. Lite mer action då.

David said...

Ja jag läser för anton. Rune kastade ju in handduken för länge sedan. Han slutade ju med tidningen redan 1990 och höll sen ett vakande öga på tidningen tills han dog 1999. Jag tycker att tidningen är ok. Jag har köp rätt mycket begagnade tidningar till anton från slutet på nittiotalet och början av 2000 och de är lite sämre än tidningen är idag. Nu är det lite ojämn standard eftersom det är flera teckare och manusförfattare. Men jag tycker att de förvaltar runes arv rätt bra. För ett tag sen var de ett nummmer där Bamses farfars far träffade Joe Hill bland fattiga immigranter USA och sen en närmast panegyrisk skildring av Hill. Lite som Runes klassiska skildring av Maos Kina.

Anonymous said...

hehe. soft.