Friday, February 11, 2011

Horkarlar & Swimmingpool




Två steg framåt ett steg bakåt. Ungefär så kan man sammanfatta vår tid i Maputo hittills. Varje gång vi tuffat till oss, börjat känna oss lite mer varma i kläderna har det dykt upp någon komplikation som gjort att vi backat lite igen. Det betyder ju inte att vi inte trivs för det gör vi på många sätt och vis.

Imorse inträffade dock en incident på vårt hostel som var väldigt obehaglig. En skabbig tysk som nyss flyttat in här besökte tydligen en prostituerad i natt men betalade inte för sig. Resultatet var att hela huset väcktes kl 6 i morse av den prostituerade kvinnan som var helt vansinnig såklart. Hon skrek och slog på den skabbige tysken och vägrade lämna huset innan hon fått sina pengar. Ungefär en och en halv timme stod hon och bankade och skrek på dörren som tysken höll för (det fanns inget lås). Det hela slutade först när hostelägaren kom in i bilden och körde iväg kvinnan och förklarade mer än bestämt att tysken inte längre var välkommen som gäst.

Det hela var obehagligt på flera olika vis. Dels för att vi verkligen börjat känna oss som hemma här och igår kände att vi kunde plugga och hänga avslappnat här. Vi har blivit tjenis med personalen och hunden Jonny vilket är jättekul. Att då vakna av ett kaotiskt slagsmål ändrar ju på den trygghetskänslan något. Den andra obehagliga biten är såklart att få hela problematiken kring sexhandel i ett mindre utvecklat land så rakt i ansiktet som här. Horkarlar finns ju i Sverige också såklart men man är så djävla förskonad som lever i en skyddad verkstad där man inte behöver befatta sig med det.

Efter att ha fått morgonen spolierad så lyfte iaf dagen när vi skaffade simkort på Club Naval. Att glömma allt för en stund och simma några längder i en pool var precis vad vi behövde. När vi sen kom hem var tysken och hans rumskompisar borta och det känns ganska lugnt igen.

4 comments:

Han1 said...

Hemsk historia såklart. Men bra. Gillar den journalistiska ambitionen!

Gästbloggerskan said...

Jag vet, hemsk historia men tack för din professionella feedback! Ett faktafel kröp sig in dock, torsken var fransman, inte tysk.

ellen said...

men fyfan vad hemskt för henne. kan man inte bara utrota alla äckliga män. men fint att se bilder och intressant att läsa era historier!

Anonymous said...

Eftersom han inte betalade kan han inte ha varit horkarl
Hur kan ni veta att han inte trodde sig ha funnit sitt livs kärlek
Därefter krossas hans hjärta när hon visar sig vara en galning som kastar ut honom och kräver honom på pengar
Kanske han söker tillflykt, tryggheten i sitt hotellrum
Tvingas stå 1,5 timmar och hålla igen dörren för den galna kvinnan. Hur ska han veta - hon kanske har kniv
Sen den absoluta förnedringen - bli utkastas från hostelet, bli uthängd i en blogg och även kallad för tysk ;-)

/Ett annat perspektiv på verkligheten. Eller samma verklighet ur ett annat perspektiv. Eller sanningen är olika beroende på vem som betraktar den