Wednesday, May 21, 2008

Fuck Planet Earth

Ibland kan hjärndöda youtube-videos som den understående vara enormt befriande. Snodde den från en annars väldigt seriös och tänkvärd miljöblogg.

Fick facebookmail om demonstration mot bilism idag. En sån där halvradikal demonstration á la Umeåveganerna 1995. I grund och botten sympatiserar jag såklart med målen. En förändrad klimatpolitik, bilfri stad och ett hållbart samhälle. Men jag kan ärligt talat inte riktigt se vilken nytta det gör att hindra folk från att komma hem från jobbet. Ser inte hur dessa stressade stackare som ska hämta upp ungarna från dagis ska få ny insikt i klimatfrågan genom att någon tjomme med dreadlocks blockerar vägen för dom? Visst i förlängningen kan det kanske skapa en debatt osv. Men den finns ju faktiskt redan även om den skulle behöva intensifieras. Tror snarare att en sån här pryl kan få Volvoägaren som inte får hämta sina kids att ytterligare ta avstånd från miljörörelsen.

För övrigt så måste Michel Platini blivit tipsad om den inhuma matchtid jag och mitt lag drabbats av. Matchen är numera flyttad så CL-finalen kan bevittnas i realtid.



2 comments:

Anonymous said...

Det dummaste i kategorin vägspärr+dreads var nog när reclaim the streets hade gatufest i Linköping. Den bestod i att två jättebanderoller spändes i midjehöjd över den centralt belägna Platensgatan. På banderollerna stod "vi stänger av gatan, men öppnar vägen" eller något i den stilen. Problemet var bara att Platensgatan redan är bilfri efter kl 18. Klockan var 18:30. Resultatet blev att svennarna som annars gled chosefritt mellan kebabbarer och spritbarer och fylleceller fann sig hindrade av en kompakt mur av dreads och punk. Framåt småtimmarna möjligen lite reggae music.
/
Gustav

Pat said...

Ha ha, det är inte alltid så lätt att vara autonom vänster. Jag jobbar hellre som miljölobbyist i Armanikostym.