Monday, May 26, 2008

Insektsfight

Ett klassiskt samtalsämne i fikagängskretsen är den hypotetiska diskussionen om vilka djur som skulle spöa varandra om de skulle mötas i en fight. Isbjörn mot krokodil är ett återkommande exempel. För att det skulle vara fair and square borde mötet bestå av en hemmamatch respektive en bortamatch. Först får krokodilen möta isbjörnen i hemmamiljö vid Nilen eller nåt sen möts de igen i typ norra Sibirien. Jag tror inte någon av mina vänner skulle vilja bevittna det här i verkligheten men att ordsvallet är ganska överväldigande då det här ämnet tas upp tyder ändå på ett stort teoretiskt intresse.

Självklart har japanerna tagit det hela ett steg längre. Det rör sig iofs inte om så stora djur som isbjörnar och krokodiler men på Japanese Bugh Fights kan man bevittna diverse insekter som förts samman för att göra upp. Ett mördarbi mot en syrsa av nåt slag, en skorpion mot en fågelspindel osv. Känsliga tittare varnas, det är inte bara grymt det är äckligt också. Japanerna verkar aldrig upphöra att förvåna mig.

5 comments:

martin said...

Japaner är dum i huvve.

http://uk.youtube.com/watch?v=rtr_T9mL52w&feature=related
Känns som att det handlar mkt om individens form i kampen lejon mot tiger, de är ju så lika varandra. Undrar hur en Liger skulle klara sig?

Pat said...

Jo dom är ju det. Hela upplägget känns som något ett sadistiskt barn kommit på. Skillnaden är bara att barnet är en vuxen japan som tjänar pengar på det. Eller jag antar att de gör det iaf. Går säkert att spela på vem som ska vinna.

Liger?

martin said...

Lion + tiger: liger.

http://uk.youtube.com/watch?v=XI2m_65vOU0&feature=related

paradise alley said...

beror på vem som är mamma eller pappa. Tigon finns också.

Anonymous said...

I love you! Just a test!