Monday, December 08, 2008

Fussballkalender



Hello kids, ni har inte missat att det är jul snart va? Ni fotbollsnördar har väl inte heller missat att den enda julkalendern man behöver följa i år är Erik Nivas Premier Leaguekalender med tillhörande youtubegodbitar. Lite klassiskt PL-godis varje dag fram till självaste juleafton. Den alternativa listan som finns på hans blogg är nästan mer underhållande dock, där ryms lite mer icke rumsrena PL-händelser som Paulo Di Canios psykbryt mot domaren.

De stora ligorna börjar ju sätta sig nu, det är lite tråkigt för spänningens skull men samtidigt kul att nya favoriter etsat sig fast på hjärnhinnan. Vilka är snubbarna på bilderna undrar ni kanske? De är de bästa nya fotbollskaraktärerna jag fastnat för den här helgen, något oväntade kanske. Tyvärr har jag inte hittat några bilder som gör mina beskrivningar fullkomlig rättvisa.

Men ok, bild nr 1: Har ni också undrat vad som hände med snubben som spelade Killer Bob i Twin Peaks? Alltså hans skådespelarkarriär var ju dödsdömd efter att ha spelat den läskigaste karaktären i tv-historien. Han kunde inte ens gå tillbaks till sitt ursprungliga jobb som ljustekniker. Ni kan den historien, David Lynch upptäcker Frank Silva i spegeln när han jobbar som ljustekniker och blir skiträdd och castar in honom i serien. Enligt Wikipedia så avled Silva tragiskt i AIDS, men jag vet bättre. Det var bara en rökridå för att börja sitt nya liv som fotbollsläkare på San Siro. Bilden har tyvärr några år på nacken när han fortfarande hade kort hår. Numera har han sin ursprungliga style med hästsvans och allt. Går inte att missa honom då Milan eller Inter har hemmamatch. Det amerikanska ursprunget avslöjar honom dock genom hans totala ointresse för fotboll, han ses oftast läsa tidningen eller dylikt då kameramännen lyckas fånga denna ljusskygga karaktär.

Bild nr 2: Blev stum av förvåning då jag märkte att en av bröderna Fluff, ni vet det där undermåliga barnprogrammet som sändes i TV 4 för ungefär tio år sedan, numer spelar som mittfältare i Everton under täckmanteln Marouane Fellaini. Behöver kanske inte nämna hur hans fluff, mycket mer nu än på bilden, påverkar hans huvudspel.

1 comment:

Jonathan said...

Hur kommer det sig att så många bra "nordafrikanska" fotbollsspelare är födda just i Holland och Belgien? Spanien producerar inga, Frankrike utanför Marseille har bara lyckats fixa fram Makholufi på sjuttiotalet innan Ben Arfa och Benzema. Sverige har Rami Shaaban, ananrs känns det helt tomt.

Nu kommer jag i och för sig bara på Boulahrouz och Affelay från Holland, men jag har på känn att det finns fler.