Wednesday, November 07, 2007

Nostalgia

Usch, den där Ultima Thule-bilden är verkligen äcklig. En sammanfattning av högstadieångesten all over again. Tänkte först bara ta bort den. Men det är lite fegt, får blogga bort den med mer nostalgijiddder istället. Har fått en sambo och det är trevligt, inte för att vi hängt så där överdrivet mycket våra första veckor ihop. Ändå väldigt trevligt att komma hem till en gullig brasse som lyssnar på black metal och kallar en "älskling". Satt och skickade de bästa hårdrockvideosen vi kunde hitta på Youtube till varandra härom dan. Då det var skogs-tv som gällde som kid på landet var utbudet ganska skralt. Europe och Michael Jackson var de första plattor jag köpte och de kunde man ändå få se på tv. Sen var det Guns N' Roses som ägde i några år. Tror fortfarande inte jag lyssnat på någon platta fler gånger än Use your illusion 2. Har nog dom att tacka för mycket i min musikutveckling. Det snackades ju jämt om Sex Pistols i relation till GnR, kan inte direkt se den musikaliska kopplingen men det var väl mer skandaler och så. Så genom dom kollades punken upp och den går ju aldrig att lämna. Här kommer två hårdrocksfavoriter:

1. Europe - Rock the night
Joey Tempest och gänget är hungriga på cheeseburgare och svänger in med turnébussen vid en restaurang (Hard Rock Café?). Då killarna märker att deras låt spelas på ställets tv blir de helt crazy, börjar trumma med besticken och gör en härligt tokig spontanspelning.



2. Guns N' Roses - You could be mine
När den här videon kom måste den varit det häftigaste jag någonsin sett. T2 hade precis haft biopremiär och var (är fortfarande) världens bästa actionfilm. Coola sekvenser från filmen uppblandat med Axl och Slash, hur mycket bättre kunde det bli? Gillar speciellt sekvensen på slutet då Terminator möter grabbarna och får kommandot "waste of ammo".

No comments: