Tuesday, December 09, 2008

Landskod + 88 = Telefonbedrägeri

Alldeles nyss ringde det en halv signal på min telefon. Displayen visade +88. Denna landskod kändes onekligen främmande så jag drog slutsatsen att det inte var någon av mina vänner utan någon stackare som ringt fel. Alternativt att det var Johan eller Ivan som ville något väldigt angeläget från sina hörn på jorden. När jag googlade grejen så visar det sig att det är bedrägeri i allra högsta grad. Det här +88-numret ringer tydligen aldrig mer än en halv signal eftersom dom VILL att man ska ringa upp och då kostar det fan i mig pengar! Tur att jag satt hemma hos Marita med trådlöst internet och inte på nåt tåg. Då hade jag nog nyfiket ringt upp detta okända nummer utan att försöka kolla upp det först.

Så om ni får ett liknande telefonsamtal med landskod + 88 RING INTE UPP!

Förövrigt kan jag meddela att det är svinkallt och djävulska halt i Ume.

10 comments:

JON said...

Men alltså, vem ringer upp ett okänt nummer som man inte kan hitta.se:a? Lite att be om det.

Men bra med lite samhällsinformation i god Anslagstavlan-anda!

Pat said...

Nej, alltså det känns ju som sunt förnuft att inte göra det. Men eftersom jag ändå tvekade en liiten aning innan så tänkte jag att det var lika bra att skriva om det då jag ändå googlat skiten.

ellen said...

jon: jag har gjort det flera gånger! om man inte har dator tillgänglig tillräckligt snabbt. jag så nyfiken att det är värt all förnedring. jag får hjärtklappning och mår jättedåligt men måste ändå göra det. men tack för varningen pat!

Anonymous said...

Tack för din varning.

Fick precis ett missat samtal / uppringning från +88 163 1850 363 och inget meddelande på svararen. Ville ringa upp då jag har vänner över hela världen men tyckte att +88 verkade skumt. Sökte på nätet och såg direkt din varning.
Mycket uppskattat, tack.

Anonymous said...

Samma här. Blev uppringt av +883140716527210 flera gånger, bara tyst när jag svarar och inget meddelande när jag inte svarar. Låter så klart bli att ringa tillbaka.

Sven said...

Detta är ett internationellt roaming abonnemang, så det är inte knutet till ett speciellt land. Har sett dessa inom jobbet och då har det varit Vodafone som haft dessa, men det finns väl andra operatörer.

Anonymous said...

Satellite phones have opened up lines of communications in areas where terrestrial cell phone service can’t reach. These calls are usually made at a higher cost, between $1.50 and $13 per minute. Calls to a satellite phone numbers are made in a similar manner as regular calls, with a few differences. The procedure differs based upon whether the satellite phone user has set up a collect calling procedure.

Unknown said...

En enkel regel jag alltid följer: Om någon vill något viktigt och inte lämnar ett meddelande så är det inte tillräckligt viktigt för att ringa tillbaka. Svarar man eller ringer upp okända nummer så får man skylla sig själv.

Anonymous said...

Håller med Nicklas.

Anonymous said...

Som vanligt då finnes det alltid tillhandahållna idiotier av obskyra och obscena operatörer för profitens ledstjärna och våra "svenska" operatörer skyller på självfallet att det inte går att utestänga dessa uppringare....undrar emellanåt om man kanske ska gå över till att strunta i telefoner och allt annat ...