Tuesday, March 13, 2007

Igår vår, idag inte


Oj vad underskattat det känns att blogga om vädret. För mig som bor i Göteborg vore det guld, från september till mars skulle jag kunna skriva en standardmall som kunde publiceras med endast marginella justeringar varje dag. Typ så här: Idag var det kallt och grått och regn. Eller: idag var det kallt och grått och, dra på trissor, inte regn.

Hursomhelst igår var det faktiskt asgôtt vädur här i lella London. Tog mig friheten att strosa på stan och investera min tippvinst i bok-rea och tidigare nämnd BBC-box. Tyvärr var lyxfotbollsstrumporna som jag spanat på i en månad slutsålda. Lite absurt att det är Salming som står för toppkvallen när det gäller FOTBOLLsprylar!?, Glenn Strömbergs balsamvinäger i all ära men här har han missat nåt.

Passade även på att min vana trogen testa GBs glassnyheter på den första vårdagen. Astråkiga nya glassar i år alltså. Trötta "nya" varianter på nittiotalsikonen Magnum. En med mörk choklad, min aversion mot för hög kakaoprocent är intakt, och en med kaffesmak. Simpsonsglassen skulle potentiellt kunna vara kul men både den och den rosa hallonpinnen kändes för barnsliga och färgämnesgiftiga. När det finns så många gamla klassiker man skulle älska att få testa igen, tänk Snack, varför väljer då GB att återlansera barndomens hatglass nummer ett? Top Hat har aldrig fyllt någon funktion i mitt glassätande liv. Vill man ha en strut är den för liten, och kombinationen glass/sylt har jag aldrig förstått mig på. Nä, det blev den senaste varianten av Sandwich, med jordgubbsglass, som fick äran att bli säsongens första vårglass. Betyg? Sådär, GB borde lägga ner sina Sandwichvarianter det är bara originalet som funkar för mig.

Jobbar inte idag och diggar läget. I vanliga fall blir jag helt hispig om jag är hemma två dagar i rad men nu känns det bara sweet. Bakar bröd och läser Pelés självbiografi.

3 comments:

David said...

i sthlm har det varit vår i flera dagar nu. idag smet jag i väg på lunchen och åt jag förra årets glassnyhet lakritsstutetn pepe ståendes mot en varm tegelvägg läsandes kapuscinskis imperiet,livskvalle.

obs, jag hade ätit riktig lunch innan glassen.

Pat said...

Jag har lite blandade känslor till pepestruten. Gillar konceptet med en lakritsstrut men tycker att de fegat lite med det göttiga. Varför inte en stor lakritskula á la Tiptop istället för de mesiga små lakritsbitarna man nu får hålla till godo med. Om GB skulle ha något vett skulle de återinföra lakritspucken med det samma. Denna lakritsglassens rolls royce har varit saknad länge.

martin said...

läste "top hat" först och sedan "hatglassen", i huvudet blev det "den främsta hattglassen". hattglass, vad är det tänkte jag. låter kul.