Sunday, November 30, 2008

Mix up?

Hua vilken bakissöndag det här blev då. Och vad är det med Ritz och psykon? Gårdagens störda kille var ju mer av ett irriterande freak än läskig snubbe som ville slåss i och för sig. Men det är fan inte ok att ägna kvällen åt att trakassera vårt sällskap bara för att snubben inte har några egna vänner, patetiskt. Faktum kvarstår dock, två gånger Ritz två gånger psykon. Att Björn blev hotade med spö av en gothtjej var ju iofs kvällens behållning på flera sätt.

Ingen har väl missat vilken härlig norrländsk musikhöst vi haft hoppas jag. Hello Saferide, David Sandström och Frida Hyvönen har alla levererat bra skivor. Det enda som fattas är att den kotlettälskande lyrikgeniet från Lule ska prångla fram en ny fullängdare för att den norrländska musikhösten skall kunna anses vara komplett.

Men alltså Frida Hyvönen, första gången jag hörde Dirty Dancing
trodde jag att den där tonartshöjningen, eller vad det nu kallas, var en passning till dirtysoundtracket. Men efter att ha plöjt igenom hela skivan i spotify utan att hitta låten gav jag upp. Den gode Hanet hade gjort ett lite bättre detektivarbete visade det sig. Låten som jag tänkte på var Unchained Melody med Righteous Brothers. Den låten återfinns dock inte i filmen Dirty Dancing men är med i den där klassiska drejscenen i Ghost. Hur tänkte Frida Hyvönen där? Inte alls eller var det liksom Patrick Swayzefilm som Patrick Swayzefilm?

Unchained Melody med Righteous Brothers:



Dirty Dancing med Frida Hyvönen och Mackan:

5 comments:

Pat said...

Hmm, enligt Marita som sett Dirty Dancing typ en miljard gånger så ska den där låten vara med i filmen ändå. Kan ju vara så faktiskt fast den inte finns med på soundtracket.

Å andra sidan påstod hon även att Annika Jankell ammade sina barn tills de var sex år gamla. Vilket vid en källkritisk granskning inte visade sig stämma. Hon var programledare för nån tvgrej där en kvinna som ammade sina barn tills de var åtta! deltog i, helt sjukt.

Nåja, återkommer.

Bunny Happiness said...

Du glömde Cult of Luna som dragit land å rike med sitt 8-manna band och framfört norrländsk köldskadad opera: Eternal Kingdom.

"Skivan handlar om dagboksanteckningar och sjukhusjournaler som bandet hittade i sin nya replokal på ett gammalt mentalsjukhus utanför Umeå. Albumets protagonist heter Holger Nilsson och levde i trakterna kring sekelskiftet. Han dränkte sin fru i älven, och dömdes till livstid på mentalsjukhuset. Han skyllde sitt brott på en karaktär vid namn Ugín, hälften man, hälften uggla. Albumet handlar om Holgers dagbok, med namnet Eternal Kingdom, och den fabelvärld Holger verkade befinna sig i, där det pågick ett krig mellan ugglemänniskorna och hälften-björn-hälften -människa- karaktärer."

tjejerna-tjejerna said...

Okej, försöker du få mig att framstå som någon form av ljugsork nu? Minnet kan spela en ett spratt ibland. Den där Jankellhistorien var ju dessutom bättre innan du var tvungen att vara så pretto...

Vad gäller Dirty Dancing har jag nu ett nytt alternativ - tro ett om du vill - Hyvönen har inte tagit från Ghostfilmen utan ladda hem DD och ca 1:08 in i filmen kommer låten jag menade. Anledningen till att den inte är med på soundtracket är att den spelas i bakgrunden från nån radio.

Pat said...

Alltså, det var egentligen inte meningen att framställa dig som en otvivelaktig källa ville mest bara droppa det där med Jankell och fick äntligen en anledning att göra det.

Men vad skönt att Unchained Melody ÄR med i DD, nu känns ju allt mycket mer logiskt. Det kändes ju så genomtänkt och snyggt från Hyvönens sida att jag hann bli besviken vid villfarelsen att hon missat.

Anonymous said...

Ritz=zzaaikkkonn!

Ja. Men vi hade det trevligt. Bäst var nog ditt asgarv Pat, när Björn berättade för dig vad han sagt till "missmatchparet".

Mot nya äventyr!